|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
po červen 28, 2010 11:55 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: |
|
|
No nevim, já se na Zjevení sv. Jana moc necejtim  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po červen 28, 2010 11:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Připomíná mi to rčení, že každá (lidovecká) pohádka má svůj konec.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po červen 28, 2010 10:14 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Ani né, tak mi přišly jenom výsledky voleb
Tohle mi přijde spíš jako nová pohádka o "Velmi hloupé Horákyni"  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po červen 28, 2010 8:58 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
|
|
 |
st červen 23, 2010 11:17 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: EV na školách |
|
|
http://www.blisty.cz/2010/6/23/art53214.html
citace: | Nejprve jde skutečně o vytvoření přátelské atmosféry a silné citové vazby mezi učitelem/kou a žáky. Postupně se však žáci dozvídají, že základem evropské kultury je křesťanství, jejími velkými postavami zakladatelé katolických řádů... |
citace: | Cítím se poněkud zmaten i doporučením na str. 61 prvního dílu těchto příruček, aby k diskusi o rasismu byli přizvání představitelé podivné směsi občanských iniciativ, jako jsou například vegetariáni. Jejich vztah k rasismu jsem nepochopil, ale vše se snad vysvětluje doporučením k pozvání řeholních sester tamtéž. |
citace: | Celé prosociální zaměření kursu je jen přípravou na něco vyššího a hodnotnějšího, a to je přijetí křesťanské, přesněji katolické víry. |
citace: | Na str. 49 si pak studenti mohou přečíst slavnostní závazek o zachování předmanželské čistoty. |
citace: | prezervativ ochrání jen velmi nedokonale (str. 25) |
citace: | ...homosexuálové jsou problémoví, berou drogy, mají konflikty se zákonem, věnují se prostituci atd. (str. 101). Příčinou je, že homosexuál není v rozporu jen se svým okolím, „ale i sám se sebou, se svou biologickou podstatou (str. 101)“.... Homosexuálové a lesbičky se mají na co těšit, až budou žít ve společnosti, tvořené absolventy takového kursu etické výchovy. |
Pěkné, co se opět nabízí do škol pod záštitou ministerstva  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá červen 04, 2010 11:23 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Poněkud mi uniká zda tím získala kompetenci ke zvedání ruky, či co?  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
st červen 02, 2010 8:36 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
|
|
 |
čt květen 20, 2010 1:38 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Tady čtu jakýsi bláznivý text, podle kterého je katolická církev a její katechismus ohromně pro-gay. Prostě něco mezi ILGA, Amnesty International a Stranou zelených. Že jsem si toho zatím nějáko nevšimnul.
Pisatelé, což budou asi pěkní pošuci, si myslí, že by svůj postoj měla změnit. Což o to, já si to myslím taky, ale to je tak asi všechno, v čem se s nima shodnu. _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
čt květen 13, 2010 4:46 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
|
|
U nás to bylo na ZŠ velice zajímavé. Na rodinnou výchovu jsme měli naši mladou třídní učitelku, které v té době bylo cca 26 a k puritánství měla hodně daleko, takže jsme se dozvěděli i různé pikantnosti z jejího sexuálního života a i Kámasútru jsme probrali.
Bratr měl na RV cca 55ti letou výchovnou poradkyni, učící také přírodopis (také jsem ji na něj měl), připomínající postavou i účesem Marii Kabrhelovou a byla to neuvěřitelně nervní a uřvaná rachejtle, nic takového jsem v životě nezažil. Místo sexuální výchovy jim vykládala jak mají správně luxovat v bytě, čistit si zuby a tak. A když jsme měli v přírodopise v cca 8. třídě rozmnožovací ústrojí člověka, tak jsme s ní tu kapitolu přeskočili. Slova penis nebo vulva by asi nedokázala ani vyslovit.  _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
čt květen 13, 2010 4:02 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
http://www.novinky.cz/domaci/200164-sojdrova-pise-ministryni-stahnete-prirucku-sexualni-vychovy.html
citace: | Šojdrová navrhuje, aby sexuální výchova nebyla vyučována speciálně, ale v rámci rodinné výchovy. Rozumnější by podle ní bylo, třídy na sexuální výchovu rozdělit na dívky a chlapce. „Rozdíly samozřejmě existují i v přístupu děvčat a chlapců k tomuto tématu. Proto požadujeme jednoznačné vymezení pro dělenou výuku sexuální výchovy..." |
Hm, takovou sexuální výchovu už jsem zažil
Metodicky to bylo řešeno tak, že dívky měly rodinnou výchovu jako vždy, a my místo dílen také rodinnou výchovu.
V té nám bylo řečeno, že nám (chlapcům) stejně jde jenom o jedno, že tahle hodina je blbost, žádné rozumné dotazy stejně nemáme, a (zmateně), že nejdůležitější je hygiena (což se bohužel né každému vrylo), a debata byla spíš o tom, jak naše škola vypadala za komunismu.
Co se naučily dívky nevím, nechtělo se jim o tom za žádnou cenu mluvit, takže předpokládám, že jim byly předvedeny tampony, vložky, do detailů vylíčeno co přesně je "menstruační krev", a vysvětleny hrůzy porodu, potratu atp..
Závěr - s. (sestra) Šojdrová opět s průlomovým návrhem.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá květen 07, 2010 5:39 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
|
|
 |
ne duben 11, 2010 10:45 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Siemko napsal: | Podívejme se proč je nechal a komu je vydal. 3 Mojžíšová |
Jednu Mojžíšovou jsem znal, dělala sekretářku v jednom reklamním magazínu, ale to bude asi shoda jmen. _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
ne duben 11, 2010 8:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
|
|
|
|
 |
st duben 07, 2010 9:19 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Šojdrová zradila boj proti homosexismu a jeho terorismu |
|
|
a M. Kretschmer se na ni za to zlobí. Zastánci trestnosti homosexuality, které prý podrazila, když z tohoto svatého boje zbaběle vycouvala, jí mají posílat nezdvořilé maily.
Je to učebnicový příklad sektářství - paní poslankyně sice homosexuály nesnáší, ale nepočíná si při tom dost vyšinutě, takže si zasluhuje pokárání. Není mi jí líto, může si za to sama, ale pro sebe si říkám, že je rozumné se i nadále držet od "zastánců konservativních hodnot" (jak se do jisté míry oprávněně označuje M. Kretschmer) hodně stranou.
Oběma jim ještě jednou věnuji skladbu od Lilly Allen, tentokrát ve vylepšené verzi (btw, pěkné fr. stránky). _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
st březen 24, 2010 9:48 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
solok guru++

|
|
|
Honza napsal: | se neboj, bůh ti nedá, bůh jen odpouští |
Zajímavé je, že kněží na jednu stranu hrozí, že bůh (toho a toho) na věky zatratí, na druhou stranu lidem, kteří říkají, že jim bůh už neodpustí, vytýkají, aby se nerouhali pochybováním o dobrotivosti boží.
 |
|
|
|
|
 |
út březen 23, 2010 12:49 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
Předmět: Re: Hádanka |
|
|
Nick Guest napsal: | Byl jsem kdysi na festivalu divadla pro děti a v jednom představení tam vystupovala postava Kašparky. ... Co si pamatuju, hrozně přehrávala, ... |
Tak je to jasné, bude to Kašparka. Ostatně, i sestra Šojdrová hrozně přehrává, tak to bude pasovat.
Nejhezčí slůvka stejně přinášejí náhody. Ráno jsem ve vedlejším vláknu prazakovi blahopřál slovy "Připojuju se k zástupu gratulantů!", ale než jsem si všiml překlepu, bylo to psáno se slovem "grantulantů". Velmi aktuální a velmi evropské slovíčko ... |
|
|
|
|
 |
út březen 23, 2010 10:32 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Honza napsal: | A ty, abys dokázal zrůdnost diskriminace, jsi schopný povraždit celou rodinu svého kamaráda - s tebou asi kámošit nebudu, ty seš nebezpečnej - Bloody Nick. |
 _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
út březen 23, 2010 12:40 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Nick Guest napsal: | Byl jsem kdysi na festivalu divadla pro děti a v jednom představení tam vystupovala postava Kašparky. Co si pamatuju, hrozně přehrávala, ale byla přece jen sympatičtější než paní Šojdrová. To jen na okraj. |
Nediv se sestře Šlojdrové, má obavy, aby děti nebyly zneužívány pedofilama.
Jako správná křesťanka, chodící do kostela již od raného dětství, s tím má jistě bohaté vlastní zkušenosti.
A možná by nebylo od věci, kdyby sestru zneuctil někdo i dnes. Třeba by její permanentní neukojenost ustoupila a netlačila jí tak na mozek. Podle mých ht kámošů to prej funguje dost spolehlivě.
bright napsal: | Honza: No přesně tak. ZRP nejen obsahuje diskriminační ustanovení, ale zároveň umožňuje, aby bylo různými způsoby obcházeno. |
Vzpomínám si, že jsem kdysi četl něco o pojmu "vymahatelnost práva". Psalo se tam tuším o tom, že zákon, jehož dodržování nelze vynutit, je na h...o. Možná by to měl někdo dát přečíst těm svíčkovejm bábám.
Nick Guest napsal: | Mému kamarádovi je už přes 40, kluk je malý, takže kdyby se nedej bože stalo něco s biologickými rodiči, ... |
Prej "nedej bože" ... se neboj, bůh ti nedá, bůh jen odpouští. A ty, abys dokázal zrůdnost diskriminace, jsi schopný povraždit celou rodinu svého kamaráda - s tebou asi kámošit nebudu, ty seš nebezpečnej - Bloody Nick. |
|
|
|
|
 |
po březen 22, 2010 9:29 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Byl jsem kdysi na festivalu divadla pro děti a v jednom představení tam vystupovala postava Kašparky. Byla vystrojená tak, že když se objevila na scéně, můj kamarád Roman vesele zvolal: "Hele, žolík!" Co si pamatuju, hrozně přehrávala, ale byla přece jen sympatičtější než paní Šojdrová. To jen na okraj.
K mnou uvedenému příkladu: Mému kamarádovi je už přes 40, kluk je malý, takže kdyby se nedej bože stalo něco s biologickými rodiči, nebyla by podle stávající úpravy možná ani nejlepší varianta (svěření nebiol. matce), ani druhá nejlepší (svěření partnerovi biol. otce), ale dítě by šlo k některé z tet, strýců, nebo k někomu z prarodičů, přestože k partnerce a partnerovi svých skutečných rodičů má výborný vztah. To je jedna z absurdit stávající úpravy. Leč, jak praví místopředsedkyně křesťanské strany, o dobro dětí nám jde především. O to šlo bábě z perníkové chaloupky do jisté chvíle taky.
Z parlamentu vypadnou navždy, a dobře jim tak. _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4)
Naposledy upravil Nick Guest dne út březen 23, 2010 1:41 am, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
po březen 22, 2010 6:35 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Myslel jsem tím samozřejmě kašpařici IV. cenové sk. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po březen 22, 2010 6:08 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
bright napsal: | Šojdrová  |
Ovšem je to korektní vůči normálním kašparům? |
|
|
|
|
 |
po březen 22, 2010 5:41 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Václav napsal: | Jakpak je genderově korektní tvar od kašpara? |
Šojdrová  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po březen 22, 2010 3:15 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
Honza napsal: | Možná by sestře přineslo duchovní úlevu, kdyby se dozvěděla, že u řady voličů je za kašpara už teď. |
To jí jistě musí být jasné, když se podívá jak na minulé volební výsledky, tak na aktuální průzkumy. Obojí jí úlevu přinést nemůže. Nám, kdo ji volit neplánujeme, to zase úlevu přináší.
Vlastně bychom se měli vzdát genderových stereotypů. Jakpak je genderově korektní tvar od kašpara? |
|
|
|
|
 |
po březen 22, 2010 2:46 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Václav napsal: | Proto také Šojdrová tak vyvádí (a právě před volbami), protože bude-li omezení vypuštěno, bude ona za kašpara u svých voličů. |
Možná by sestře přineslo duchovní úlevu, kdyby se dozvěděla, že u řady voličů je za kašpara už teď. |
|
|
|
|
 |
po březen 22, 2010 1:41 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Václav napsal: | ...Proto také Šojdrová tak vyvádí (a právě před volbami), protože bude-li omezení vypuštěno, bude ona za kašpara u svých voličů. |
Ono je popravdě asi těžké najít volební tahák pro křesťanskou stranu na hranici zvolitelnosti, navíc v ČR.
Zvlášť když se jedná o stranu, u které mají zřejmě i její (bývalí i současní) voliči problém vzpomenout si, co konkrétního prosadila. Krom svých členů do vlád, pochopitelně  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po březen 22, 2010 1:28 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
bright napsal: | ZRP nejen obsahuje diskriminační ustanovení, ale zároveň umožňuje, aby bylo různými způsoby obcházeno. |
On se nikdo ani netají tím, že to omezení se do zákona vložilo jen proto, aby vůbec mohl projít, nikoli tedy na základě jakékoli hlubší úvahy. Proto také Šojdrová tak vyvádí (a právě před volbami), protože bude-li omezení vypuštěno, bude ona za kašpara u svých voličů. |
|
|
|
|
 |
po březen 22, 2010 12:40 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Honza: No přesně tak. ZRP nejen obsahuje diskriminační ustanovení, ale zároveň umožňuje, aby bylo různými způsoby obcházeno. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po březen 22, 2010 1:32 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Nick Guest napsal: | Pokud by však oba pánové vstoupili do RP, dítě by zřejmě nemohlo zůstat ani u nebiologické matky, ani u biologického otce, a hledala by se možnost jeho umístění v širší rodině, bez ohledu na to, že u druhé "matky" žije a oba tatínky dobře zná (oba páry se pravidelně navštěvují). A teď babo raď. |
Zákon o r. p. vylučuje fikci rodičovství, t. j. osvojení cizího dítěte, ale žádným způsobem se nedotýká práv k vlastním biologickým potomkům.
Tedy: gay se může formálně oženit s lesbou a jako smíšený pár adoptovat dvě děti. Poté se rozvést, v rámci rozvodového řízení si každý nechat svěřit jedno dítě, a následně oba vstoupit s jiným partnerem do registrovaného partnerství. A protože osvojením dětí v době trvání formálního manželství vznikla fikce biologického rodičovství, už jim nikdo nemůže adoptované děti odebrat. |
|
|
|
|
 |
ne březen 21, 2010 5:27 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Vodafone napsal: | Martin napsal: | …Kdyby tam dali nějakou "angažovanou matku", preferovaně z Chrastavy, a pracující v dětském domově v Liberci, bylo by vyznění horší… | Kdo to? Prosím o dovysvětlení. Chci jména…  |
To tě asi zklamu, Chrastavu jsem pochytil ve vlákně "Trocha poezie", přišlo mi to jako díra světa (může být buď poblíž Liberce, nebo je to část obce Štětkovice), a také vhodné bydliště pro "angažovanou matku" ve stylu "devianti nám chtějí brát děti a přeučit je podle svého a bůhví co ještě".
Toť vše.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
ne březen 21, 2010 5:13 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
|
|
Martin napsal: | …Kdyby tam dali nějakou "angažovanou matku", preferovaně z Chrastavy, a pracující v dětském domově v Liberci, bylo by vyznění horší… | Kdo to? Prosím o dovysvětlení. Chci jména…  _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|