|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
|
čt únor 14, 2008 3:28 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Radek uživatel+
|
Předmět: |
|
|
Aimeé a Jaguár - částečně deník/ němky, které se zamiluju do židovky, kterou posléze zatknou a pošlou do koncentračního tábora. Dobrá knížka, v českým vydání jsou na konci i fotky.
Domov na konci světa je klasika.
Rok perel od Zuzany brabcový, to mi přišlo jako knížka v létě na balkon. ale má to atmosféru.
ááááá, Mauric, trochu unylý homosexuální román z prudérní anglie, moc to ve mě nezanechalo... |
|
|
|
|
|
ne leden 27, 2008 12:50 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Tygřík uživatel
|
|
|
Tak mně dělají radost skoro všechny knížky, co čtu. Člověk se aspoň na chvíli odpoutá od reality...Čtu všechno možný, až na červenou knihovnu |
|
|
|
|
|
st srpen 08, 2007 3:01 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Waky šaman
Založen: 7.12.2005 Příspěvky: 1516 Bydliště: Republika Žižkov
|
Předmět: Sémantika a neortodoxní počítačová literatura |
|
|
Vodafone napsal: | valbo v topicu vztahy napsal: | Sémantika... Ale tady prvně jsem ten pojem zaslechl. Jinde než od něj.
Hezky. | Já ten pojem prvně četl v nějakém textu od Pavla Satrapy, myslím, že to byla kniha Začínáme v Pascalu. Texty Pavla Satrapy vůbec můžu doporučit. Tolik humoru se v odborné literatuře jen tak nevidí. Podle něj jsem se taky učil ve Vimu |
Já jsem pojmy syntaxe a sémantika samozřejmě zaslechla poprvé v jazykovědě a teprve drahně potom i v programátorských souvislostech (a někdy mezitím i někde uprostřed, v souvislosti s formálníma jazykama, generativní gramatikou apod., už si to bohužel moc nepamatuju, ale svého času mě různé zkoumání jazykových logik hrozně bavilo - počínaje Wittgensteinem přes Noama Chomského a další, už si žádná jména teď nevybavím).
Toho pana Satrapu neznám, ale připomnělo mi to jiného člověka, pana Skočkovského, který napsal třeba knihu o Unixu a nechal ji ilustrovat Vladimíra Kokoliu, což, řekněme, není úplně standardní způsob obrázků v počítačové literatuře. Vydal ji vlastním nákladem, byla děsně drahá (asi 700,-), ale já s heroickým pocitem, kolik toho obětuju pro ty vyšší zájmy, jsem si ji kdysi dávno zakoupila a suším ji ve své knihovně.
Přinejmenším tam jsou krásné obrázky _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
|
út srpen 07, 2007 8:00 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++
|
Předmět: Re: Knížky Pavla Satrapy |
|
|
sergej sudoplatov napsal: | Jo, od Satrapy mám doma "Pascal pro zelenáče", možná to je to co myslíš. Má to i dokonce zelenou barvu! | Pascal pro zelenáče by podle informací na webu mělo být nové vydání téhož. Doporučuji _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
|
út srpen 07, 2007 7:24 pm |
|
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman
Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
Předmět: Re: Knížky Pavla Satrapy |
|
|
Vodafone napsal: | valbo v topicu vztahy napsal: | Sémantika... Ale tady prvně jsem ten pojem zaslechl. Jinde než od něj.
Hezky. | Já ten pojem prvně četl v nějakém textu od Pavla Satrapy, myslím, že to byla kniha Začínáme v Pascalu. Texty Pavla Satrapy vůbec můžu doporučit. Tolik humoru se v odborné literatuře jen tak nevidí. Podle něj jsem se taky učil ve Vimu |
Jo, od Satrapy mám doma "Pascal pro zelenáče", možná to je to co myslíš. Má to i dokonce zelenou barvu! _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
|
út srpen 07, 2007 6:43 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++
|
Předmět: Knížky Pavla Satrapy |
|
|
valbo v topicu vztahy napsal: | Sémantika... Ale tady prvně jsem ten pojem zaslechl. Jinde než od něj.
Hezky. | Já ten pojem prvně četl v nějakém textu od Pavla Satrapy, myslím, že to byla kniha Začínáme v Pascalu. Texty Pavla Satrapy vůbec můžu doporučit. Tolik humoru se v odborné literatuře jen tak nevidí. Podle něj jsem se taky učil ve Vimu _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
|
čt květen 24, 2007 2:17 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Jakub.Jeddide uživatel++
|
Předmět: Jiří Voskovec & Jan Werich Korespondence I |
|
|
Ahoj - dostal jsem k narozeninám výše uvedenou knížku a mám z nív elkou radost....je čtivá a nesmírně zajímavá...Korespondence dvou životních přátel, kteří se nemohou stýkat...stárnutím, sentiment, melancholie, humor i naděje.... |
|
|
|
|
|
pá duben 13, 2007 2:02 am |
|
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman
|
Předmět: Re: Knížky jako dárek |
|
|
Pořád lepší, než se narodit, bydlet a studovat tamtéž...
Editace Waky, 7.11.2009, odstranění nadbytečné citace _________________ Permanentní revolucí ke světlejším zítřkům. A nikdy jinak. |
|
|
|
|
|
pá duben 13, 2007 1:58 am |
|
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++
|
|
|
...a pobude prý jen krátce, neb jest světoběžníkem No jo jinde studovat, jinde bydlet, jinde se narodit - to má člověk pak rozlítáno, no
Editace Waky, 7.11.2009, odstranění nadbytečné citace _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
|
pá duben 13, 2007 1:55 am |
|
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman
|
|
|
Už to tak bude... A ty jseš nějakej... jak bych to jen řek'... přelétavej! To je ono...
Editace Waky, 7.11.2009, odstranění nadbytečné citace _________________ Permanentní revolucí ke světlejším zítřkům. A nikdy jinak. |
|
|
|
|
|
pá duben 13, 2007 1:38 am |
|
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++
|
|
|
Stonerock napsal: | jojx napsal: | Každé Vánoce se snažím, aby poměr lahví a knih pod stromečkem nepřekročil hranici 2:1 Kniha je vynikající dárek. |
Jojo, já to říkam pořád, že nám, alkoholikům, se dárky kupujou snadno... Ovšem knížkou taky nepohrdnu... |
Kolega je taky alkoholik? Kolega je z Plzně _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
|
pá duben 13, 2007 1:28 am |
|
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman
|
|
|
jojx napsal: | Každé Vánoce se snažím, aby poměr lahví a knih pod stromečkem nepřekročil hranici 2:1 Kniha je vynikající dárek. |
Jojo, já to říkam pořád, že nám, alkoholikům, se dárky kupujou snadno... Ovšem knížkou taky nepohrdnu... _________________ Permanentní revolucí ke světlejším zítřkům. A nikdy jinak. |
|
|
|
|
|
st duben 11, 2007 2:41 pm |
|
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++
|
|
|
ale chytají pak netušené významy
Editace Waky, 7.11.2009, odstranění nadbytečné citace _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
|
st duben 11, 2007 2:03 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Martin šaman
|
|
|
Ee. To by mi nešlo, mě se pak pletou písmenka....
Editace Waky, 7.11.2009, odstranění nadbytečné citace _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
|
út duben 10, 2007 9:06 pm |
|
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++
|
|
|
Nikom napsal: |
zajímavej poměr... |
to záleží, kolik toho kdo vypije na jednu normostranu - asi se to bude lišit i podle žánru (knihy i lahve) _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
|
út duben 10, 2007 10:04 am |
|
Autor |
Zpráva |
Nikom šaman
Založen: 1.10.2005 Příspěvky: 2334 Bydliště: Hradec Králové, Vysoké Mýto
|
|
|
jojx napsal: | Libor napsal: | Dává z vás někdo knížky jako dárek? ja ano. i dostávám. dostal jsem třeba hovory s bohem a další krásné a hluboké knížky. Je nějaká knížka, kterou jsi někomu udělal velikou radost. Třeba partnerovi? Vím, že s euž knížky jako dárky tolik nenosí, ale myslím si, že to má stále své kouzlo. Darovat knihu. Co si o tom myslíš Ty |
Každé Vánoce se snažím, aby poměr lahví a knih pod stromečkem nepřekročil hranici 2:1 Kniha je vynikající dárek. |
zajímavej poměr... |
|
|
|
|
|
po duben 09, 2007 10:19 pm |
|
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++
|
|
|
Libor napsal: | Dává z vás někdo knížky jako dárek? ja ano. i dostávám. dostal jsem třeba hovory s bohem a další krásné a hluboké knížky. Je nějaká knížka, kterou jsi někomu udělal velikou radost. Třeba partnerovi? Vím, že s euž knížky jako dárky tolik nenosí, ale myslím si, že to má stále své kouzlo. Darovat knihu. Co si o tom myslíš Ty |
Každé Vánoce se snažím, aby poměr lahví a knih pod stromečkem nepřekročil hranici 2:1 Kniha je vynikající dárek. _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
|
st říjen 11, 2006 5:09 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Adam šaman
|
|
|
Nikom napsal: | Červené dlaždice od Filipa Sklenáře... drsná knížka, docela mi sedla
"Novela Červené dlaždice, příběh kněze pohlavně zneužívaného nezletilým prostitutem, otevírá celou řadu konfliktních témat současnosti s bezohlednou úpřimností, která je běžnější v literatuře zahraniční než domácí."
četl někdo?
tuto knížku odmítli pro kontroverzní obsah tři nakladatelé; |
Hele, četl jsem recenzi (snad v Týdnu?), když to čerstvě vycházelo. Dokonce jsem to sháněl i v knihkupectví, ale nikde to neměli. A CHCI si to přečíst. Jestli je to drsný, tak to je dobrý. My, co čteme Almodóvara, jsme zvyklí |
|
|
|
|
|
st říjen 11, 2006 9:31 am |
|
Autor |
Zpráva |
Libor šaman
|
Předmět: ? |
|
|
Kluci co ctete kdyz se citite unaveni existenci? Svymi ukoly, bojem a jitim po sve vlastni stezce?? Co nakopne, pomuze, pohladi a povzbudi? _________________ Jsem... |
|
|
|
|
|
út červenec 11, 2006 3:14 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Nikom šaman
|
Předmět: Re: To Nikom: |
|
|
Martin napsal: | Jo, já vim, hm, perfektní.
Četl jsem jenom nezbytné minimum, napsla jsem mu, že je to sadistický, a pohádal se s nim. |
sadismus, to je moje... |
|
|
|
|
|
út červenec 11, 2006 12:01 am |
|
Autor |
Zpráva |
Martin šaman
|
Předmět: To Nikom: |
|
|
Jo, já vim, hm, perfektní.
Četl jsem jenom nezbytné minimum, napsla jsem mu, že je to sadistický, a pohádal se s nim. _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
|
po červenec 10, 2006 5:45 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Nikom šaman
|
|
|
Červené dlaždice od Filipa Sklenáře... drsná knížka, docela mi sedla
"Novela Červené dlaždice, příběh kněze pohlavně zneužívaného nezletilým prostitutem, otevírá celou řadu konfliktních témat současnosti s bezohlednou úpřimností, která je běžnější v literatuře zahraniční než domácí."
četl někdo?
tuto knížku odmítli pro kontroverzní obsah tři nakladatelé; |
|
|
|
|
|
po červen 26, 2006 8:38 am |
|
Autor |
Zpráva |
baez uživatel
|
Předmět: Best of |
|
|
Dave Barry : Rukověť správného chlapa (kdo nečetl, o hodně přichází...), předpokládám, že to časem na školách nahradí slabikář _________________ Baez |
|
|
|
|
|
ne červen 25, 2006 4:50 pm |
|
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++
|
|
|
kunečně po 4 letech od výročí jsem si koupil 50 let trolejbusů v Ostravě _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
Jsem zženštilý materialista, ach božínku, jsem tak sama a bez materiálu |
|
|
|
|
|
ne červen 25, 2006 2:48 pm |
|
Autor |
Zpráva |
pepcza guru+++
Založen: 25.6.2006 Příspěvky: 1186 Bydliště: Praha ve dne, Pardubice v noci
|
|
|
Jak už tu někdo psal, zatím nejúchvatnější kniha (když pominu silně návykové LOTR, Harry Potter a "Eragon" série) pro mě je V melounovém cukru od Richarda Brautigana. Sehnal jsem si dvojjazyčné vydání, ale ač anglicky už nějakých pár let umím, nebýt českého překladu na protější stránce, daleko bych nedočetl.
Ještě bych možná zmínil knihu od Oscara Wildea, Lady Fuckingham (snad to píšu správně). Je to docela...jak to říct...svérázná kniha. Nejvíc mě zarazilo, že právě tuhle knihu probírali spolužáci ještě na gymplu na literárním semináři a že je to inspirované deníkem matky Oscara Wildea. Z toho samého semináře mi byla "doporučena" ještě kniha Hrdinské činy mladého Don Juana od G. Appolinaira, ale to už je místy jen pro silné nátury.
19. století byla vskutku "zajímavá" doba... |
|
|
|
|
|
út březen 21, 2006 6:37 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Libor šaman
|
Předmět: Knizky |
|
|
Siska a Mimoradna dospelost. Je to nadherna knizecka o dospivani a dospelosti lidi s mentalni retardaci Tim vas nenadchnu ja vim. Tak pridam jeste jednu. Je take moc fajn a jmenuje se: Italska kuchyne. No jo. rozhodl jsem se, ze se zacnu ucit varit _________________ Jsem... |
|
|
|
|
|
čt březen 09, 2006 5:07 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Libor šaman
|
Předmět: Re: To Adam: |
|
|
da.jo napsal: | no, ale pak školy nemají vypadat tak katastrofálně a vypouštět ze svých bran fachidioty, když se role učitele zúží na nahuštění algebry... spřízněná duše praví:
citace: | Učíme naše děti vyjmenovaná slova, co je to logaritmus (byť, učíme je opravdu, co to je?), jaká je nejvyšší hora Čech, kde padl Přemysl Otakar II., ale formování jejich duše ponecháváme reklamám a Hollywoodu. Máme pro naše děti tisíc odpovědí na otázky, které jsme pro ně vymysleli, a na něž se neptaly, ale nemáme žádné odpovědi na otázky, na které se zeptat jednoho dne musejí. Máme jistě dobrý důvod, proč naše děti učíme násobit a odmocňovat, neboť to zvícerozměrňuje jejich imaginaci, ale nemáme našim dětem vůbec co říci o pomstě, vzpouře, agresi, uzlových bodech člověčenství. Vyrábíme tak technicky zdatné bytosti navždy zakleté do svého dětství. |
|
Vraťme se prosím ke knížkám...!! _________________ Jsem... |
|
|
|
|
|
st březen 08, 2006 10:33 pm |
|
Autor |
Zpráva |
da.jo guru+
|
|
|
Naposledy upravil da.jo dne so červenec 12, 2008 2:54 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
|
st březen 08, 2006 6:14 pm |
|
Autor |
Zpráva |
da.jo guru+
|
|
|
Naposledy upravil da.jo dne so červenec 12, 2008 2:56 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
|
st březen 08, 2006 3:06 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Martin šaman
|
|
|
_________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
Strana 1 z 2 Jdi na stránku 1, 2 Další |
|
|
|