|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
po květen 09, 2016 9:10 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
Předmět: Re: Pro děrgelofily |
|
|
Coby děrgofil jsem samozřejmě neměl na mysli šatnu A.M. Nicméně, včera jsem koutkem oka viděl ve společenském magazínu jedné televize, že bych se do té šatny zřejmě stejně nepropracoval přes břicho jeho těhotné přítelkyně. Jakékoli vnější projevy heterosexu by se měly buzním idolům zapovědět.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po květen 09, 2016 6:47 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
bright, John napsal: | U jeho šatny jsem ještě nebyl. Měl bych? ...
...bejt Misikem, tak by me tky prekvapilo, ze mi u satny nekdo postava. |
To je, pánové, vaše chyba, že nejste třináctileté holčičky, jejichž hodnotový systém, ba celý vnitřní svět, utvářel časopis Bravo Girl! Za to Mišík nemůže...
A nechte být: jako trafikant ten precizně propracovaný podnikatelský projekt "Adam Mišík" velmi obdivuju. Velmi! Kam se hrabe projekt "Natálka Kocábová" a mnohé jiné. |
|
|
|
|
 |
po květen 09, 2016 12:06 am |
 |
Autor |
Zpráva |
John guru+
|
|
|
Václav napsal: | ... Pokud se pamatuju, třeba Adama Mišíka to dost překvapilo. |
Nechci bejt zlej, ale bejt Misikem, tak by me tky prekvapilo, ze mi u satny nekdo postava.  |
|
|
|
|
 |
ne květen 08, 2016 10:40 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
U jeho šatny jsem ještě nebyl. Měl bych?  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
ne květen 08, 2016 12:41 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
Předmět: Pro děrgelofily |
|
|
Pozor, ten titulek je hrozný, nejlíp, když si za některá slova provedete substituci: http://www.novinky.cz/zena/styl/401632-patrik-dergel-muz-by-mel-zene-vyhovet.html.
Musí to být ovšem šok, když má pohledný mladý herec (muzikant, ...) radost, že se líbí, těší se, že si po vystoupení hrábne do davu fanynek a jednu či víc si jich zatáhne do šatny, a místo toho se mu u dveří rve banda starejch buzerantů... Pokud se pamatuju, třeba Adama Mišíka to dost překvapilo. |
|
|
|
|
 |
po únor 29, 2016 8:57 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
Předmět: Re: Ochutnávka rozhovoru |
|
|
Myslíš do rubriky 'Jak to vidí gay'? Takových tam bude většina. Mohl bych však přidat vlastnoruční kresby se stínováním a taky hodnocení - pět slin bude maximum.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
ne únor 28, 2016 1:23 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
Moc hezký referát, díky. Nechtěl bys ho nabídnout do Divadelních novin nebo jiného odborného tisku jako alternativní pohled na dramatickou uměleckou tvorbu?  |
|
|
|
|
 |
so únor 27, 2016 9:28 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Takže, nastudování vzhledem k nudné a zdlouhavé shakespearovské předloze vcelku ucházející, protože byla zkrácená a přenesená do současnosti. Narozdíl od předchozích tříhodinových uvedení jsem neusínal. Patrik Děrgel mě zaujal ve scéně, v níž "režíroval". Bylo vidět, že si parodii na své režisérské šéfy opravdu užíval. Ve zbytku hrál svým standardním způsobem, u něhož si nejsem vůbec jistý, jestli se časem posune někam dál. Uvidíme. No a nakonec, zadnicová scéna nebyla pro mě žádným šokem (vcelku decentně zinscenována) a postpubertální holčiny v předních řadách evidentně uspokojila. Mnohem zajímavější bylo, že v přípravě na tu závěrečnou scénu odehrál celé představení naostro, což bylo zejména v jägerhóznovém kostýmu, v němž strávil cca třetinu představení, dost viditelné. Dalo by se říct, že si tím představením v mých očích postavil pomník.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
st únor 17, 2016 3:18 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
bright napsal: | Btw, Patrik Děrgel jako detektiv není nic moc. S tím jeho jemným hlasem |
Všiml jsem si. Pochopil jsem, proč si ho Špinar obsazuje, ale viděl jsem už vyzrálejší herce jeho věku. Ale Špinarovy inscenace jsou v nejhorším případě zajímavé, takže kvůli Špinarovi na to asi půjdu. Ono je jinak bohužel pramálo důvodů chodit do Národního, a když už se na tu stavbu ti blázniví předkové složili, ať z toho máme aspoň něco. |
|
|
|
|
 |
út únor 16, 2016 10:48 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
Předmět: |
|
|
Mne lze nalákat jen na nějakou pikantérii jako je odhalené pozadí. Taková nejspíš v Manon absentuje.
Btw, Patrik Děrgel jako detektiv není nic moc. S tím jeho jemným hlasem a děsnými dialogy z pera sestří Bártových vychutnávám pouze obraz.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
út únor 16, 2016 8:54 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
|
|
 |
ne leden 31, 2016 6:58 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Václav: Už mám vstupenky. Podělím se zde o své dojmy.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
ne leden 31, 2016 8:24 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
bright napsal: | investigativně jsem zjistil, že pozadí páně Děrgela je ukazováno v Hamletovi ve Švandově divadle. Po Štědrovečerní pohádce Korunní princ se tam budu muset vypravit, abych si na věc utvořil ucelený obraz. |
http://idnes.cz/xHI46 |
|
|
|
|
 |
po prosinec 21, 2015 11:46 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Václav napsal: | ... co-z-tebe-proboha-bude/ |
Tuhle písničku znám, tu mi mamka zpívala 18 let, až u nás na kotároch zlidověla. |
|
|
|
|
 |
po prosinec 21, 2015 7:31 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
bright napsal: | ideálně by to bylo lze vyřídit korespondenčně. |
Jakýsi e-shop.
bright napsal: | přeci jenom žádat za dané situace o ohřátí rukou bych se žinýroval. Mohl by mě nesprávně považovat za jezinku.  |
To Tom_cák, aby si mohl sáhnout, by jistě klidně dělal i jezinku. Nejspíš by mu to nedalo moc práce. |
|
|
|
|
 |
po prosinec 21, 2015 7:18 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Oceňuji, že se s námi Tom_c nezištně podělil o své zkušenosti tak, abychom se jich vyvarovali. Nicméně jsou mi nadbytečnými, neboť nejen divadelní představení sleduji se zavřenými ústy a krve, jíž mám bohudík dostatek, je mi třeba pro správnou funkci mozku.
Pokud jde o Václavův nápad, ideálně by to bylo lze vyřídit korespondenčně. Cestou bych mohl ochladnout a přeci jenom žádat za dané situace o ohřátí rukou bych se žinýroval. Mohl by mě nesprávně považovat za jezinku.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po prosinec 21, 2015 7:16 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
Tom_c napsal: | až půjdeš do kostela na mši okukovat zpívající děti |
Zaostalý naivko, moderní a pokrokový chlípný stařec dobře ví, jaké možnosti nabízí zaujetí pro počítačovou hru.
Naposledy upravil Vaclav dne po prosinec 21, 2015 7:19 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
po prosinec 21, 2015 5:26 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Tom_c guru++
|
|
|
Václav napsal: | Tom_cáku...  |
V klidu, platí to i pro tebe, až půjdeš do kostela na mši okukovat zpívající děti  |
|
|
|
|
 |
po prosinec 21, 2015 1:05 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
bright napsal: | pozadí páně Děrgela je ukazováno v Hamletovi ve Švandově divadle. Po Štědrovečerní pohádce Korunní princ se tam budu muset vypravit, abych si na věc utvořil ucelený obraz.  |
Možná by stálo za pokus ušetřit čas, nabídnout mu hodnotu vstupného, aby Ti ukázal, co Tě zajímá, a odebrat se zase domů pojídat vanilkové rohlíčky.
Tom_cáku...  |
|
|
|
|
 |
po prosinec 21, 2015 12:23 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Tom_c guru++
|
|
|
bright napsal: | Miluju tyhle ochutnávky... připomínají mi coitus interruptus.
Ale zpět k tématu, investigativně jsem zjistil, že pozadí páně Děrgela je ukazováno v Hamletovi ve Švandově divadle. Po Štědrovečerní pohádce Korunní princ se tam budu muset vypravit, abych si na věc utvořil ucelený obraz.  |
Dobrý program ..Jen pár tipů: vezmi si kyblíček na sliny, čistě z estetických důvodů, lopatičku můžeš nechat doma. Taky si nezapomeň stařeckou hůl. Až se ti nahrne krev z mozečku do neznámých končin v pánevní oblasti, tvoje koordinace dostane na prdel a i když letos nehrozí náledí, nemusel by ses dokymácet domů vcelku  |
|
|
|
|
 |
po prosinec 21, 2015 10:04 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Miluju tyhle ochutnávky... připomínají mi coitus interruptus.
Ale zpět k tématu, investigativně jsem zjistil, že pozadí páně Děrgela je ukazováno v Hamletovi ve Švandově divadle. Po Štědrovečerní pohádce Korunní princ se tam budu muset vypravit, abych si na věc utvořil ucelený obraz.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po prosinec 21, 2015 7:43 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
Předmět: Ochutnávka rozhovoru |
|
|
bright napsal: | Ad Špinar - nedávno jsem četl rozhovor s Patrikem Děrgelem, který v Národním exceluje v roli Hamleta, a ten v něm zmínil, že mu pan šéf pochválil pozadí. V kapličce se asi začnou dít věci.  |
http://reportermagazin.cz/co-z-tebe-proboha-bude/ |
|
|
|
|
 |
pá prosinec 04, 2015 5:54 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
No.. díky za upozornění teda  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po říjen 12, 2015 3:59 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
Předmět: Derniéra vynikajícího představení |
|
|
Václav napsal: | Pokud CO pro vás znamená "přiznat se", na homosexualitě vás nejvíc trápí, že zklamete očekávání rodičů, nebo je - i v dospělém věku - ve vašem vztahu k rodičům stále ještě mnoho nevyslovených či neuzavřených otázek, pak právě pro vás je jako stvořená vynikající inscenace v Divadle na zábradlí, která převádí na scénu slavný (nikdy neodeslaný) Kafkův dopis otci. Kafka asi gay nebyl (nebo si to nedovedl přiznat, nebo k určitější orientaci vůbec nevyspěl), našincem je ale režisér Daniel Špinar, odbornou i laickou kritikou velmi ceněný, a během celého představení vnímáme, v jak mnohém je hra (i) o nás. I kdyby vás neoslovily trýznivé (a ještě víc sebetrýznivé) výtky nikdy nedospěvšího Kafky na adresu otce i sebe samého, bude vás určitě bavit a těšit výborně udělané divadlo. |
V pátek 30. 10. je derniéra. Pospěšte. |
|
|
|
|
 |
ne srpen 30, 2015 12:41 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
Předmět: Už jen pár dnů |
|
|
Václav napsal: | Ano, ten kluk (Petr Vančura) je výrazný a šikovný. Rád bych ho viděl v nějaké roli, která není tak schematická. |
Dnes jsem se dočkal. Skvělý Mercutio v Romeovi a Julii ve výborném a moderně udělaném (v kategorii letních odlehčených inscenací) představení Letních shakespearovských slavností. |
|
|
|
|
 |
čt duben 30, 2015 10:35 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
Předmět: Re: Tak byl teplej, nebo nebyl? |
|
|
bright napsal: | A není to (všem buznám) jedno?  |
Asi ne, když o tom dělají divadelní inscenace, lidi na to chodí, a ještě jsou ochotni zaplatit za lístky a utratit něco i v divadelním bufetu, kde o tom vedou ty správné intošské pindy...  |
|
|
|
|
 |
čt duben 30, 2015 7:06 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
Předmět: Re: Tak byl teplej, nebo nebyl? |
|
|
A není to (všem buznám) jedno?  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
st duben 29, 2015 9:03 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
Předmět: Tak byl teplej, nebo nebyl? |
|
|
Onehdy (9. 1. 2014) jsem zde doporučil kafkovskou inscenaci Divadla Na zábradlí, nedávno jsem viděl podobné téma v Dejvickém divadle: KAFKA ´24. Špinarova inscenace se Kafkovou sexuální orientací v prvém plánu nezabývá, dejvická se pokouší tu otázku otevřít, byť jen náznakem. Je o přátelství Kafky a Maxe Broda, ovšem na základě konfrontace rozdílných vztahů obou pánů k ženám - ten je u obou narušený, u každého ale jinak. Jejich přátelství je velmi něžné, hodně kontaktní, vidíme i objetí a oslovení "lásko", to však se zřetelným ironickým podtónem (neříká toho i ta ironie vlastně taky dost? - asi se cosi stalo či děje, doopravdy to nazvat "láska" však konvence nedovolí, ta naopak nutí pány "mít ženskou", byť šťastného naplnění s ní dojít nemohou). Kafka, zoufale neschopný poradit si s vlastním životem, zde paradoxně působí jako Brodův guru (opět domýšlíme: byť je Brod v konvenčním životě zběhlejší, v tom, který je pro oba ten "doopravdy", je Kafka v pochopení skutečnosti pokročilejší).
Pokud vás opravdu zajímá otázka z titulku, autoři inscenace se zdráhají dát na ni otevřenou odpověď, naznačují toho ale hodně. Na to, jak mladý je režisér hry, je inscenace velmi starožitná, ale zájemce o "kafkárny" si ji nemá nechat ujít. A gay si u ní uvědomí, jak jsme po stu roků o moc dál. Možná. |
|
|
|
|
 |
pá únor 13, 2015 2:15 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
Honza napsal: | Drsnou planinu! |
A pozítří si dej Jak se kalila ocel... |
|
|
|
|
 |
pá únor 13, 2015 2:09 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
bright napsal: | Luďo, to nejni nomální mít orgasmus z fousatý hérečky.  |
Orgasmus dosahuji při jiné činnosti, případně u jiného druhu filmů. Král Šumavy je perfektně zahraný film, ať se ti to líbí nebo ne, milý Galapetře. Případné kecy na téma "politické pozadí" v interpretaci současných věrozvěstů je mi na háku.
A na zítra mám v dývku Drsnou planinu!  |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|