|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
st listopad 16, 2011 3:37 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
Předmět: |
|
|
Bright + Nick Guest: Cože?? Ona je "ThDr" a manželka toho upištěnýho poslance z WC - VV? Teda zírám, sem si myslel, že mě naši politici už nemůžou ničím překvapit ... zase jsem je podcenil.
Bright: myslíš, že to bylo tématické video "můj manžel, jak ho neznáte?" Ale v tom článku se nepíše, že by obecní zastupitelé poblili zasedačku, tak asi ne.
Nick Guest: teda né, že bych se bez tý informace neobešel, ale z čistě studijních důvodů: kteří politici jmenovitě? |
|
|
|
|
 |
st listopad 16, 2011 12:56 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Z ThDr. Kateřiny Klasnové se stává malý český pastor doktor Martin Samba. Projekce toho videa na zastupitelstvu je trapnost a lze mít za skoro nemožné, že by bylo natočeno ve zmiňované sauně. (Kdo by ho asi tak točil?)
Vzhledem k možným personálním vazbám majitelů na některé bývalé komunální politiky z P1 je ovšem možné, že dříve ta sauna nějaké výhody měla, npř. v nižším nájemném. Už se o tom před pár lety psalo. _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
út listopad 15, 2011 9:57 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
ad blond VeVeřice: Zajímalo by mě, jestli to péčko, co pouštěla zastupitelům Prahy 1, bylo natočené v té sauně nebo aspoň tam promítané v té "velké relaxační místnosti", nebo jde o soukromý archív jejího chotě, známého svým vysokým hláskem a hedvábnýma šátkama.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
út listopad 15, 2011 7:08 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
oranzovaucebna tester
|
Předmět: prosím, pomozte hlasovat a šířit |
|
|
Ahoj, můžeš prosím hlasovat na: http://ucebny.cezregionum.cz/videa.php?page=1®ion=6 video ZŠ a MŠ Machov, jde o soutěž a potřebují každý hlas, uděláš dobrý skutek. Po vyplnění ti na email přijde odkaz a po kliknutí na něj odhlasuješ, děkuji moc. |
|
|
|
|
 |
út listopad 15, 2011 6:43 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
Předmět: Re: Ta se, panečku, vyzná! |
|
|
Václav napsal: | ... jak to ví??? |
Ta b-l-o-n-d-ý-n-a už asi neví, jak by se zviditelnila, tak zkouší, co se dá - tak chytrá, aby dělala skrytou reklamu, asi není. A nejsem si jistej, jestli bych šel (kdybych do těhle zařízení vůbec chodil) do sauny, kterou propaguje zrovna lady peroxid.

Naposledy upravil Honza dne st listopad 16, 2011 3:56 am, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
út listopad 15, 2011 3:25 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
|
|
 |
po listopad 07, 2011 4:14 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Honza: Potvrzuji mínění mého váženého oponenta, že naši debatu vidíš jako něco, čím není. Václav je mi v řadě názorů natolik vzdálen, že občasná radost, kterou zažívám nad jeho stylistickými postupy, je čistá; neboli není kontaminována např. ideologickým souputnictvím, které má tu moc vytvářet v internetových diskusích vazby loajalit bez ohledu na vzdělanost či vyjadřovací švih.
Snad jsem to neřekl moc složitě.  _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
po listopad 07, 2011 6:51 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
Honza napsal: | A vy se tady místo toho Adamujete! |
To jsi ale hodně příkrý: vždyť se nám daří stále udržovat vlídný tón.  |
|
|
|
|
 |
po listopad 07, 2011 2:37 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Václav + Nick Guest:
Chlapci, chlapci! Musím vás pokárat! Když jsem zjistil, že se tu objevily nové příspěvky, myslel jsem, že jste navázali na načaté téma sexuální výchova a že se dozvím nějaké zajímavé pikantnosti z vašeho intimního života. A vy se tady místo toho Adamujete!
 |
|
|
|
|
 |
ne listopad 06, 2011 12:48 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
Předmět: Re: "Liberál" se vybarvuje |
|
|
Nick Guest napsal: | Jsi tedy chudý nekomerční neumětel? : ) |
Snad lépe: Nechudý a nebohatý komerční neumělec.
Nick Guest napsal: | už se přece známe |
No právě ...
Nick Guest napsal: | přece potřebujeme najít nějaký konsenzus |
To by tu byla hrozná nuda. |
|
|
|
|
 |
ne listopad 06, 2011 11:05 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Václav napsal: | v Drážďanech ... v evropských měřítcích je tam náramně lacino |
Ty vlastně o tom maléru víš, a tím pádem znáš odpověď na otázku, kterou jsi mi položil (parafrázovano: proč jsou čeští konzervativci největší revolucionáři dneška?), ale současně ho umíš nevidět, naučil ses ho nevnímat, protože ti prostě nezapadá do tvých ideologických schémat (levice fuj, pravice hurá). Že jsou v Německu levnější potraviny než u nás, zatímco platy a důchody troj- až čtyřnásobně vyšší, a že v této situaci úžasná česká vláda potraviny dále zdražuje a platy a důchody snižuje (v případě platů dokonce nejen relativně), je po 22 letech budování kapitalismu skandál, který zkrátka obhájit nelze. (Všelijak okecat jo.)
Václav napsal: | Možná se ode mne očekává přistoupení na "konsenzus", že pan ředitel je kabrňák, který s tou babou reakcionářskou pěkně zametl. Bohužel k tomu nedojde. |
Pokud to není míněno v nadsázce, pak je to diagnostikovatelné. Pokud to v nadsázce míněno je (už se přece známe), pak přijmi prosím přátelskou radu: nadsázka jako řečnická figura může fungovat jen tehdy, když nadsazuje (zveličuje) něco, co reálně existuje (v tomto případě nějaký jemný náznak z mojí strany, abys pana ředitele soudil blahovolněji, protože přece potřebujeme najít nějaký konsenzus). První můj příspěvek k tomuto tématu ovšem začínal větou:
citace: | Hodno veřejné pozornosti to jistě je. |
Hyperbola tedy v tomto přípdě nezafungovala. Nevěš hlavu, příště to jistě vyjde. : )
Pokud by celá ta kauza skutečně měla tu podobu, jak o ní referují média, pak by postup ředitele Petrnouška byl na pováženou (a nebyl by liberální). Oba ale víme, jak pracují média.
Pěknou neděli.
P. S.: Nechce se mi to teď hledat, ale pokud vím, tak Friedman dostal Nobelovku za svoje starší analýzy chování spotřebitelů ze 40. let (které jsou klasikou a jež ostatně chválí i Krugman), a ne za svoje ideologické úlety z let 70. Nechci a nemůžu četbu Krugmana nikomu vnucovat, ale debatu by to mohlo posunout.
P. P. S.: Jsi tedy chudý nekomerční neumětel? : ) _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
so listopad 05, 2011 11:30 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
Nick Guest napsal: | Inu proto, že ze všech konzervativně neoliberálních útoků na společenský konsenzus budovaný v demokratickém kapitalismu od 30. do 70. let je právě ten současný nejrazantnější a nejdestruktivnější. |
Čímž se ovšem zase dostáváme někam, kde se principiálně neshodneme, takže v této větvi diskuse nepokračuji.
Na okraj: ještě před chvílí jsem sledoval, jak zbídačelí Češi utrácejí v Drážďanech (podle oblečení a aut opravdu žádní bohatci, ti ostatně létají utrácet do NY - v evropských měřítcích je tam náramně lacino, pročež je tam Čechů taky dost). Být Kalousek, tak mne z mizející DPH a dalších daní trefí šlak.
Budeme-li držení Nobelovy ceny přikládat význam kriteria, o němž se nediskutuje (pro mne ten význam nemá, alespoň ne u Nobelovy ceny míru), dovolím si upozornit, že jejím nositelem je i Milton Friedman (teň ďábel, škrtič paní v pokladnách sámošek, vysavač prázdných peněženek, a zejména ovšem inspirátor VK, arcisymbolu arcizla ).
Nick Guest napsal: | Kdybys někdy sestoupil se svých výšin (bohatého komerčního umělce?) dolů |
Co slovo, to zásah mimo, ale nevytýkám, ve fóru tohoto typu jinak být nemůže.
Já jsem jaksi automaticky předpokládal, že se shodneme, že pan ředitel, který vyhazuje učitelku za vyslovený názor, nepatří až tolik do svobodné společnosti, pročež slovo liberál, míněné v nejzákladnějším smyslu - třeba vyznavač svobody, lze u něj napsat nanejvýš do uvozovek. Též jsem si představoval shodu v tom, že činí-li tak navíc tím gaunerským způsobem, že ji výhružkami nutí podepsat dohodu o ukončení pracovního poměru (alespoň tak to paní popisovala v TV), dostává se na úroveň papalášských zmetků z minulého režimu. Smutním z toho, že tyto mé naivní předpoklady byly mylné, ale život už je takový. Možná se ode mne očekává přistoupení na "konsenzus", že pan ředitel je kabrňák, který s tou babou reakcionářskou pěkně zametl. Bohužel k tomu nedojde.
Hezký weekend. |
|
|
|
|
 |
so listopad 05, 2011 11:48 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Václav napsal: | Nick Guest napsal: | Jsou to největší revolucionáři dneška. |
Proč zrovna "dneška"? |
Inu proto, že ze všech konzervativně neoliberálních útoků na společenský konsenzus budovaný v demokratickém kapitalismu od 30. do 70. let je právě ten současný nejrazantnější a nejdestruktivnější.
Kdybys někdy sestoupil se svých výšin (bohatého komerčního umělce?) dolů k životní realitě hypermarketových otrokyň, exekučních orgií a do světa sociálních dávek, o nichž samy pracovnice úřadů práce vědí, že se z nich nedá vyžít, a kdyby sis k tomu přečetl pár analýz (ne, žádného Marxe, ale třeba nositele Nobelovy ceny za ekonomii Paula Krugmana, zvlášť jeho Svědomí liberála), nemohl by sis toho nevšimnout.
P. S.: Pro porozumění tomu, co jsem napsal, je nutné vědět, že neoliberalismus nepovažuji za liberalismus, protože liberálního na něm není vlastně nic. _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
so listopad 05, 2011 7:24 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
Nick Guest napsal: | Jsou to největší revolucionáři dneška. |
Proč zrovna "dneška"? |
|
|
|
|
 |
so listopad 05, 2011 5:49 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Václav: Právě že nejsou. Jsou to největší revolucionáři dneška. Jakže jsi to psal o tom citátu z Čapka, který jsi tenkrát objevil v pamětech Ivana Klímy? : ) _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
pá listopad 04, 2011 10:44 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
Nick Guest napsal: | Konzervativci (i "konzervativci") se vybarvili už dávno. |
Ti se vybarvovat nemusí, ti jsou pořád stejní, pakáž jedna. |
|
|
|
|
 |
pá listopad 04, 2011 9:53 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Hodno veřejné pozornosti to jistě je. Konzervativci (i "konzervativci") se vybarvili už dávno. _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
pá listopad 04, 2011 3:31 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Václav napsal: | A jako "samoučitel" jsi se zkoušel u tabule, zadával si domácí úkoly, zapisoval do žákovské knížky známky? Klasifikační konference ovšem musely být bezvadné... |
Nene, stejně jako Jan Ámos Komenský jsem se řídil pravidlem škola hrou (myslím, že tohle pravidlo vymyslel Komenský právě pro sexuální výchovu).
Takže žádná tabule, žádné stresové zkoušení, ale řada učebních pomůcek a především hodně praktických cvičení. |
|
|
|
|
 |
pá listopad 04, 2011 1:48 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
Honza napsal: | Tak jsem se sexuálně vychovával sám, a myslím, že se mi to povedlo docela dobře.  |
A jako "samoučitel" jsi se zkoušel u tabule, zadával si domácí úkoly, zapisoval do žákovské knížky známky? Klasifikační konference ovšem musely být bezvadné... |
|
|
|
|
 |
pá listopad 04, 2011 1:02 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Já jsem sexuální samovychovatel, (odvozeno od samoživitel) bo sexuální výchova byla - teda aspoň v mém případě - dost OT. Tak jsem se sexuálně vychovával sám, a myslím, že se mi to povedlo docela dobře.  |
|
|
|
|
 |
pá listopad 04, 2011 10:56 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
|
|
 |
út říjen 11, 2011 6:35 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
Předmět: Re: Ledy se hýbou - někam |
|
|
Nick Guest napsal: | i když příslušnost k menšinám nedělá z jeho poslanců kvalitní politiky |
Ano, proto jsem do předmětu napsal "hýbou - někam", a dost jsem přitom myslel na naše veverky. |
|
|
|
|
 |
po říjen 10, 2011 11:05 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Re: Ledy se hýbou - někam |
|
|
V Sejmu má Palikotovo hnutí 40 poslanců, mezi nimi jsou např.:
Anna Grodzka (trans)
Robert Biedroń, šéf Kampaně proti homofobii
Wanda Nowicka, feministka a bojovnice za právo žen na potrat
Roman Kotliński, bývalý katolický kněz, v češtině od něj pod pseudonymem vyšlo tohle:
I když Palikotovo hnutí zůstane podle všeho v opozici a i když příslušnost k menšinám nedělá z jeho poslanců kvalitní politiky, dvouciferný výsledek (10,01%) a 3. místo ukazuje, že jde o malou světonázorovou revoluci. Zajímavé je, že ve studentských volbách Palikotovo hnutí vyhrávalo. _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
po říjen 10, 2011 10:50 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
|
|
 |
po říjen 10, 2011 8:15 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
|
|
 |
so říjen 08, 2011 5:30 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
|
|
 |
ne září 11, 2011 12:54 am |
 |
Autor |
Zpráva |
kock20 tester
|
Předmět: Stránka s pěknými videi |
|
|
http://nejgayvidea.bloger.cz/
Docela pěkný blog s odkazy na kvalitní videa různých chlapáků, svalovců a majitelů velkých ocasů...  |
|
|
|
|
 |
st srpen 31, 2011 10:04 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Senátor |
|
|
Pokud na tyto stránky chodí nějaký senátor, následující odkaz by mu měl být varováním:
Roberto Arango resigned
: ) _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
čt srpen 25, 2011 1:52 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
|
|
 |
st srpen 17, 2011 2:53 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|